SniperElite.pl/forum

SniperElite.pl/forum

Polski portal fanów gry

Teraz jest Cz lut 23, 2012 1:19 am
forum Sniper Elite

Strefa czasowa: UTC

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z grą w internecie
PostNapisane: Cz cze 30, 2011 2:12 pm 

Witam,
Dziś znalazłem grę Sniper Elite zwykła nie Berlin 1945 i mam problem z grą w sieci. Niewiem czy można jeszcze grać używając zwykłego Sniper Elite. Ostatnio grałem 2 lata temu.
Może mam złą wersje GameSpy czy coś. Proszę o szybka odp.

Pozdrawiam WhiteFox28

Tytuł: Re: Problem z grą w internecie
PostNapisane: Pn lip 18, 2011 11:10 am 
Site Admin

Z tego co mi wiadomo serwery nie są wyłączone więc powinieneś normalnie się połączyć.

PostNapisane: N lis 20, 2011 8:09 pm 

Może da się pobrać jakąś aktualizację. Poszukaj update'ów, napisz do Supportu gry, lub poszukaj u znajomych wersję 1945. Radzę odpisać, bo mimo że tu mało userów jest to i tak nie powinno się robić tematów i na nie nie odpowiadać. Pozdrawiam

PostNapisane: Pn lis 28, 2011 4:19 pm 

Witam,

Podłączę się do istniejącego wątku. Od pewnego czasu gram z kolegą w Sniper Elite. Jak wiadomo, w poszczególnych pokojach (Europe French, Europe Germany itd.) znajdują się serwery stworzone przez użytkowników. Problem polega na tym, że wejśc na dany serwer można wyłącznie wtedy kiedy pokazuje się przy nim wartość ping. W 95% przypadków są tam kreseczki i wtedy można zapomnieć o grze na danym serwerze. Myślę sobie - nic prostszego, zamiast "join" trzeba wybrać "create" i zrobić własny serwer. Teoretycznie... W praktyce wygląda to tak, że obojętnie czy serwer zrobię ja czy kolega to jest on co prawda widoczny na liście ale również bez pingu, co w przypadku próby połaczenia daje komunikat "serwer nie odpowiada" czy coś w tym rodzaju. Trochę kiepsko - czy są na to jakieś skuteczne metody? Jakie są wymagania, żeby odpalić własny serwer? Ciekawostką jest to, że po jakimś czasie na utworzony przeze mnie serwer zaczynają wchodzić jacyś snajperzy! A więc działa. Natomiast kolega, mimo że mamy jednego dostawcę internetowego nie może tam się dostać. Czy muszą być odblokowane jakieś specyficzne porty? Nie sądzę ponieważ wszystkie inne sieciowe gry działają bez problemu - również my możemy grać ale jak wspomniałem wyłącznie na tej garstce przy których pojawia się wartośc ping w milisekundach. Pozdrawiam!

PostNapisane: Śr lis 30, 2011 4:26 pm 

Jak macie to samo IP to tylko na LAN. A server odpalasz i gracie. Niech twój kolega zrobi i ty dołącz, bo podejrzewam, że twój kolega ma coś nie tak

PostNapisane: Śr lis 30, 2011 11:04 pm 

Witam. Mamy tego samego dostawcę ale zewnętrzne numery IP. Po LAN nie widzi niczego - zarówno kiedy ja robię serwer jak i kiedy on. W ONLINE jest tak jak pisałem. Odpaliłem nawet programik Hamachi, którym można zrobić taką wewnętrzną sieć ale... sam program działa, kolega dołączył do sieci i wszystko OK, tyle że Sniper Elite ignoruje chyba tą "nowość" ponieważ wszystko wygląda identycznie jak bez Hamachi:-( Ręce opadają. W Battlefieldy i inne można grać bez problemu a SE jakoś nie chce współpracować. Kiedy już wejdziemy na jakiś serwer wszystko jest super. Problem tylko w tym, że na serwerze jest max 8 osób no i tych, na które możemy wejść (z widocznym pingiem) jest garstka a najczęściej nie ma ich wcale. Przy okazji - nasz dostawca sieci tak zorganizował konfigurację, że nawet kiedyś kiedy mięliśmy obaj numery prywatne nie było możliwe połączenie przez LAN (w ogóle nie tylko w grach).

PostNapisane: Śr gru 07, 2011 2:36 pm 

Ta gra jest jedną z moich ulubionych, jednak jest to całkiem nisko budżetowa produkcja, mało znana. Zobacz sam, forum na temat tej gry jest ledwo co odwiedzane, czyli gra nie jest jakąś wielką atrakcją. Gdyby była na pewno byłyby łatki umożliwiające naprawę tego problemu. Pozdrawiam. Aha! I popytajcie jeszcze znajomych

PostNapisane: Wt gru 13, 2011 12:55 pm 

Cytuj:
Ta gra jest jedną z moich ulubionych

Ja również wysoko ją cenie :D Ma taki specyficzny klimat, którego czasami brakuje w wielkich produkcjach. Zresztą co tu dużo mówić, jestem z pokolenia grającego jeszcze na ZX Spectrum a więc dokładnie wiem, że najnowsze trendy w grafice i animacji to jeszcze nie wszystko - potrzebna jest "grywalność". Oczywiście temat pozostaje otwarty i będziemy starali się pokonać istniejące problemy oraz naturalnie werbować nowych Sniperów :D Szkoda, że jest tak mało informacji o tym projekcie i z tego powodu nie wiadomo z czego bierze się większość problemów. Na support twórców nie ma co liczyć a nie jest to open source, żeby każdy mógł cos tam modyfikować. Słyszałem coś o SE 2 ale nic konkretnego tylko pogłoski. Pozdrowienia.

Strefa czasowa: UTC